Mandela Etkisi: Tüm Dünyayı Yanılgıya Uğratan Durum!

Mandela etkisi nasıl ortaya çıkmıştır?
Yakın bir zamanda dünya çapında tartışılmaya başlanan bu konu, Nelson Mandela’nın ölümü ile başlamış ve bu yüzden bu ismi almıştır. 2013 yılının sonlarında 5 Aralık’ta hayatını kaybeden Nelson Mandela’nın ölüm haberi birçok kişiyi üzerken milyonlarca insanın üzerinde de şok etkisi bırakmıştı. Çünkü çoğu insan Nelson Mandela’yı 80’li yıllarda hapiste ölmüş olarak hatırlıyordu. İşte çoğu insanın yanılgıya uğradığı bu durum ve benzeri durumlara mandela etkisi deniyor.
Mandela Etkisi tam olarak nedir?
Hayatta bazı şeylere oldukça güvenirsiniz, ancak güvendiğiniz dağlara kar yağar ya, bu da öyle bir şey işte. Emin olduğumuz, gözümüz kapalı her türlü iddiaya gireceğimiz durumlarda, yanılgıya düştüğümüz anlara Mandela Etkisi denir. Bu bir çeşit beynimizin bize oyunudur diyebiliriz. Üstelik sadece siz değil, insanların %90’ının yanıldığı bu durumu alttaki görseller ile daha net anlayacaksınız;
1 – Mickey Mouse’un hiçbir zaman pantolon askısı olmadı.

2 – Monopoly’nin maskotu olan zengin adamın gözünde tuttuğu bir mercek hiçbir zaman yoktu.

3 – Üçgen peynirlerden hatırlayacağınız La vache qui rit isimli markanın logosu olan ineğin burnunda hiçbir zaman halka olmadı.

4 – Pikachu’nun kuyruğunda siyahlıkhiç bir zaman yoktu.
Sinirlendiğinizi hissediyorum. 🙂

5 – KitKat yazılışı hiçbir zaman Kit-Kat olarak değildi.

6 – Volkswagen logosundaki V ve W Harfleri birleşik değildir.
Ford logosundaki F harfinin kısa çizgisinde bir kıvrım bulunuyor, muhtemelen herkes gibi yeni fark ediyorsunuz.
Volvo logosundaki ok ise her zaman vardı.

7 – ”Kuzey Amerika ve Güney Amerika aynı hizadadır” diye hatırlıyorsanız yine yanılıyorsunuz. Çünkü aynı hizada değiller.

8 – Bir Türkiye efsanesi ile devam edelim; Hugo’ya hiçbir zaman küfreden çocuk olmadı.
Diğerleri gibi bu konuda da yanılıyorsunuz, emin olun. Bu Mandela etkisinin en kötü yanı da, ispat edemiyor olmanız. Çünkü söylediklerimizin hepsi acı, ama gerçek.

9 – Yine ülkemizde oldukça meşhur olan Temel Reis ile devam ediyoruz, tek kolunda dövme vardı diye hatırlıyorsanız bu da yanlış, her iki kolunda da dövme vardı.

10 – Son olarak yine çocukluğumuzdan bir çizgi diziyle bitirelim. Looney Toons olarak hatırlasanız da, yazılışı her zaman Looney Tunes’tu.

Bunun gibi sayısız örnek var, ben size 10 tanesini sundum. Bazılarını doğru hatırlamış olsanız da çoğunu insan yanlış hatırladığını fark etmiyor. Eğer gerçekçi gelmiyor ise araştırmanızı yapabilirsiniz. Doğru olduğunu görünce siz de vay be diyeceksiniz. İşte bu duruma Mandela etkisi deniyor. Vay be…
tadalafil 40mg ca oral tadalafil 5mg erectile dysfunction pills over the counter